Kuličky z arašídového másla máčené v čokoládě chutnají jako ty nejlepší pralinky, jaké jste kdy jedli.
Ingredience
Na 30 kuliček:
- 1,5 šálku arašídového másla
- 1 šálek změklého másla
- 0,5 lžičky vanilkového extraktu
- 6 šálků moučkového cukru
- 4 šálky nasekané čokolády
Postup
- Ve velké míse vyšlehejte arašídové máslo, máslo a vanilku do krémové konzistence.
- Vmíchejte moučkový cukr. Těsto bude vypadat suché, ale toho se nelekejte.
- Vytvarujte z něj kuličky o průměru 1 cm a položte je na plech vyložený papírem.
- Do horní části každé kuličky vtlačte párátko (které později použijete jako držátko na namáčení) a dejte kuličky do mrazáku chladit, dokud neztuhnou, asi na 30 minut.
- Čokoládu rozpusťte nad vodní párou. Míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
- Zmrazené kuličky namočte do čokolády a přidržujte je pomocí párátka.
- Vraťte buckeyes na plech a uložte do chladničky až do podávání.