kulicky

Kuličky z arašídového másla máčené v čokoládě chutnají jako ty nejlepší pralinky, jaké jste kdy jedli.

Ingredience

Na 30 kuliček:

  • 1,5 šálku arašídového másla
  • 1 šálek změklého másla
  • 0,5 lžičky vanilkového extraktu
  • 6 šálků moučkového cukru
  • 4 šálky nasekané čokolády

Postup

  1. Ve velké míse vyšlehejte arašídové máslo, máslo a vanilku do krémové konzistence.
  2. Vmíchejte moučkový cukr. Těsto bude vypadat suché, ale toho se nelekejte.
  3. Vytvarujte z něj kuličky o průměru 1 cm a položte je na plech vyložený papírem.
  4. Do horní části každé kuličky vtlačte párátko (které později použijete jako držátko na namáčení) a dejte kuličky do mrazáku chladit, dokud neztuhnou, asi na 30 minut.
  5. Čokoládu rozpusťte nad vodní párou. Míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
  6. Zmrazené kuličky namočte do čokolády a přidržujte je pomocí párátka.
  7. Vraťte buckeyes na plech a uložte do chladničky až do podávání.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang