Tento chléb podávejte k chilli nebo fazolím jako přílohu. Těsto můžete upéct i ve formách na muffiny a mít tak drobné slané pečivo.
Ingredience
- 2 hrnky kukuřičné mouky
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 a ⅓ hrnku bílého cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička jedlé sody
- 2 hrnky zakysané smetany
- 1 hrnek rozpuštěného másla
- 4 velká vejce
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C a vymažte zapékací formu.
- Ve velké míse smíchejte kukuřičnou mouku, mouku, cukr, sůl a jedlou sodu. Přidejte zakysanou smetanu, máslo a vejce a míchejte, dokud se úplně nespojí.
- Těsto nalijte do připravené zapékací misky.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do středu kukuřičného chleba nevyjde čistá, 30 až 35 minut.
- Nechte vychladnout a podávejte.