Snadné vegetariánské lívance, které můžete mít na stole za 25 minut. Doplňte vejcem s tekutým žloutkem a pokapejte chilli dresinkem.
Ingredience
- 198 g scezené kukuřice z plechovky
- 2 jarní cibulky nakrájené nadrobno
- 50 g nastrouhané cukety
- 1 lžička uzené papriky
- 50 g hladké mouky
- 5 vajec, 1 rozšlehané, 4 na pošírování
- 40 ml mléka
- 4 lžíce sladké chilli omáčky
- šťáva z 1 limetky
- 1 lžíce rostlinného oleje
- smíšené listy k podávání
Recept je na 2 porce.
Postup
- Ve velké míse smíchejte kukuřici, jarní cibulku, cuketu, papriku, mouku, rozšlehané vejce, mléko a trochu koření a dejte stranou.
- Dejte vařit velkou pánev s vodou.
- V misce smíchejte chilli omáčku s limetkovou šťávou a dejte stranou.
- Na velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olej a lžící do něj dejte čtyři kopečky směsi na lívance o velikosti hamburgeru (možná to budete muset udělat ve dvou dávkách).
- Když jsou na spodní straně hnědé, otočte je a smažte další 3 minuty dozlatova.
- Mezitím pošírujte vejce ve vroucí vodě po dobu 2-3 minut, dokud nejsou uvařená a žloutky řídké.
- Vyjměte je děrovanou lžící.
- Lívance podávejte s pošírovaným vejcem, smíchanými listy a pokapané chilli dresinkem.