Domácí kukuřičná kaše s parmezánem – recept

Hlavní jídlaPřílohySýry
kukuricna-kase

Kaše nemusí být nutně jen bramborová. Tato lahodná kukuřičná kaše s parmezánem vám bude určitě chutnat a zasytí vás.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 35 minut
  • Celkem: 50 minut

Ingredience

  • 4 šálky vody
  • 1 a 1/2 šálku kukuřičné krupice
  • 2 sušené bobkové listy
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 8 polévkových lžic nesoleného másla
  • 60 g parmezánu
  • 1 šálek husté smetany

Postup

  1. Krupici zahřejte a namočte. Do velkého hrnce dejte 4 šálky vody, 1 a 1/2 šálku krupice, 2 sušené bobkové listy a 1/2 lžičky kuchyňské soli a na prudkém ohni přiveďte k varu.
  2. Okamžitě stáhněte z ohně, přikryjte a nechte 15 minut odstát. Mezitím si připravte máslo a sýr.
  3. Nakrájejte 8 lžic nesoleného másla na 8 kousků a nastrouhejte parmezán.
  4. Krupici přiveďte k varu. Odkryjte a snižte plamen na polovinu. Vařte za pravidelného míchání metličkou a seškrabování dna, aby se zabránilo srážení nebo připalování, 20 až 25 minut.
  5. Krupici dovařte a odstavte z ohně. Vyjměte a vyhoďte bobkové listy.
  6. Těsně před podáváním vmíchejte máslo, sýr a 1 šálek husté smetany.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang