Recept na krůtí slaný nálev

Drůbeží masoKrůtí masoMarinádyMasoOmáčky
kruti-slany-nalev

Toto je lahodný recept na slaný nálev z krůty pro jakoukoli drůbež. Díky němu bude maso velmi šťavnaté a omáčka bude velmi chutná. Tento nálev vystačí na 10 až 18 kilové maso.

Ingredience

  • 3,8 litru zeleninového vývaru
  • 1 šálek mořské soli
  • 1 lžíce drceného sušeného rozmarýnu
  • 1 lžíce sušené šalvěje
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžíce sušené saturejky
  • 3,8 litru ledové vody

Postup

  1. Ve velkém hrnci smíchejte zeleninový vývar, mořskou sůl, rozmarýn, šalvěj, tymián a saturejku.
  2. Přiveďte k varu a často míchejte, abyste se ujistili, že je sůl rozpuštěná. Odstavte z ohně a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  3. Když je vývar vychladlý, nalijte ho do čistého pětilitrového kbelíku. Vmíchejte ledovou vodu.
  4. Opláchněte a osušte krůtu. Ujistěte se, že jste odstranili vnitřnosti. Vložte krůtu prsy dolů do nálevu. Ujistěte se, že je dutina naplněna. Vložte kbelík na 8 hodin nebo přes noc do chladničky.
  5. Krůtu opatrně vyjměte, slijte přebytečný nálev a osušte ji. Přebytečný solný nálev zlikvidujte.
  6. Krůtu uvařte podle potřeby a kapání si nechte na omáčku. Mějte na paměti, že krocani v nálevu se vaří o 20 až 30 minut rychleji, proto sledujte ukazatel teploty.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang