kurpavy-falafel-recept

Připomeňte si exotickou dovolenou tímto křupavým pečeným falafelem, který si doma snadno připravíte z dostupných ingrediencí.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 25 mimut
  • Celkem: 40 minut

Ingredience

  • 1 hrnek nevařené cizrny, namočené 24 hodin, scezené, propláchnuté a osušené
  • ½ šálku nakrájené šalotky nebo žluté cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • ¾ lžičky mořské soli
  • ¼ lžičky kajenského pepře
  • ¼ lžičky prášku do pečiva
  • 1 šálek nasekaných čerstvých koriandrových listů a stonků, osušených
  • 1 šálek nasekaných čerstvých petrželových listů a stonků, osušených
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje a další na pokapání
  • Pita chléb
  • Hummus
  • Nakrájené rajče a okurka
  • Nasekaná petržel, čerstvá máta
  • Nakládaná červená cibule
  • Tahini omáčka

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C a velký plech vyložte pergamenovým papírem.
  2. Do velkého kuchyňského robotu dejte cizrnu, šalotku, česnek, citronovou kůru, kmín, koriandr, sůl, kajenský pepř, kypřicí prášek, koriandr, petržel a olivový olej. Mixujte, dokud se směs dobře nespojí, ale nerozmixuje na pyré. V případě potřeby seškrábněte stěny mísy stěrkou.
  3. Pomocí naběračky se dvěma lžícemi a rukama vytvarujte ze směsi 12 až 15 silných placiček.
  4. Placičky položte na plech na pečení. Hojně je pokapejte olivovým olejem a pečte 14 minut.
  5. Obraťte a pečte dalších 10 až 12 minut nebo dokud nejsou zlatohnědé a křupavé zvenku. Během posledních několika minut pečení zabalte pita chléb do alobalu a zahřejte jej v troubě.
  6. Pity ozdobte hummusem, nakrájenou zeleninou, falafelem, bylinkami, nakládanou červenou cibulí a bohatě pokapejte tahini omáčkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang