V tomto receptu zužitkujete nadúrodu broskví ze zahrádky. Navíc je velice rychlý, takže letní dezert vykouzlíte během chvíle.
Ingredience
- 4 hrnky nakrájených čerstvých broskví
- ½ hrnku hladké mouky
- ½ hrnku hnědého cukru
- ½ hrnku studeného másla
- 1 lžička mleté skořice
- ¼ lžičky soli
- 1 hrnek ovesných vloček
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Rovnoměrně rozložte nakrájené broskve do menší zapékací misky.
- V míse smíchejte mouku, hnědý cukr, máslo, skořici a sůl, dokud nevznikne drobenka. Do moučné směsi vmíchejte ovesné vločky, směsí rovnoměrně posypte broskve a lehce přitlačte.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud nebude povrch křupavý a zlatohnědý, asi 30 minut.