Tento recept na tofu z fritézy je nejjednodušší způsob, jak si doma připravit křupavé a chutné tofu!
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 45 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 400 g extra pevného tofu
- ½ lžíce avokádového oleje
- 2 lžíce tamari
- ½ lžičky srirachy
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
Postup
- Tofu prolisujte (nepovinný krok).
- Zabalte blok tofu do kuchyňské utěrky nebo papírových ručníků.
- Položte na něj těžkou litinovou pánev a nechte ho 30 minut odležet. To pomůže vytlačit z tofu přebytečnou vodu, díky čemuž bude při vaření křupavější.
- Předehřejte fritézu na 200 °C.
- Ve velké míse smíchejte olej, tamari a srirachu.
- Nakrájejte tofu na kostičky, přidejte je do mísy a jemně promíchejte, aby se obalilo.
- Tofu posypte kukuřičným škrobem a znovu promíchejte.
- Kostky tofu vložte do koše fritézy v jedné vrstvě s malým odstupem mezi jednotlivými kousky. Koš nepřeplňujte.
- V případě potřeby pracujte v dávkách.
- Smažte na vzduchu 11 až 15 minut, v polovině smažení obraťte, dokud nebude na okrajích zlatavě hnědé a křupavé.
- Přesné načasování závisí na vaší fritéze.
- Postup opakujte se zbývajícím tofu.