Milují ho všichni, děti i dospělí. Smažené kuře je pochoutkou všední i sváteční. Potěší vždy a za všech okolností.
Ingredience
- 4 šálky hladké mouky
- 2 polévkové lžíce česnekové soli
- 1 polévková lžíce papriky
- 3 lžičky pepře
- 2 lžičky koření na drůbež
- 2 velká vejce
- 1 šálek vody
- 1 lžička soli
- 2 kuřata, naporcovaná
- olej na smažení
Postup
Ve velké mělké misce smíchejte 2-3 šálky mouky, česnekovou sůl, papriku, 2 lžičky pepře a drůbeží koření. V jiné mělké misce rozšlehejte vejce a 1 šálek vody; přidejte 1 lžičku soli a zbývající 1 šálek mouky a 1/2 lžičky pepře. Kuře namočte do vaječné směsi a poté ho vložte do moučné směsi. Obalte celé.
Ve fritéze rozehřejte olej na 200 °C. Smažte kuře po několika kusech, dokud nezíská zlatohnědou barvu, asi 7-8 minut z každé strany. Osušte na papírových utěrkách.
Výživové údaje – 150 gramů
- 543 kalorií
- 33 g tuku (7 g nasycených tuků)
- 137 mg cholesterolu
- 798 mg sodíku
- 17 g sacharidů (0 cukrů, 1 g vlákniny)
- 41 g bílkovin