Pro křupavou kachnu s palačinkami není nutné volat do čínské restaurace. Tento recept je tak snadný a navíc zdravější. Podávejte s klasickou švestkovou omáčkou.
Ingredience
- ½ okurky nakrájené na tenké sirky
- malý svazek jarní cibulky, rozdrobený
Na kachnu
- 1 lžíce medu
- 1 lžička čínského koření
- 2 kachní prsa (každé asi 170 g)
Na švestkovou omáčku
- 5 švestek, rozpůlených a vypeckovaných
- 50 ml agávového sirupu
- 1 lžíce sójové omáčky
- ½ lžičky čínského koření
Na palačinky
- 150 g hladké mouky
- řepkový olej na potření
Recept je na 2 porce.
Postup
Kachna
- Troubu předehřejte na 180 °C s ventilátorem.
- V misce smíchejte med a pětikoření a potřete jimi kachnu.
- Přendejte ji do pekáče a pečte 25-30 minut do bronzova.
- Nechte ji 10 minut chladnout, pak maso naklepejte a kůži nakrájejte na jemné plátky.
Švestková omáčka
- Zatímco se kachna peče, dejte všechny ingredience na švestkovou omáčku do hrnce a na mírném ohni je 15 minut mírně vařte nebo dokud švestky nezměknou a omáčka nezhoustne.
- Tyčovým mixérem rozmixujte do hladka.
Palačinky
- Zatímco se omáčka vaří, dejte do mísy mouku, 125 ml vroucí vody a špetku soli a promíchejte, až vznikne těsto.
- Když je dostatečně chladné, hněťte je 5-10 minut.
- Rozdělte ho na 10 malých kuliček a každou vyválejte co nejtenčí.
- Pánev potřete olejem a každou placku smažte na středním plameni 20 sekund z každé strany nebo dokud není upečená, ale ne zhnědlá.
Podávání
- Palačinku potřete trochou švestkové omáčky.
- Navrch dejte rozdrobenou kachnu, několik kousků okurky a jarní cibulku.