Zjistěte, jak připravit křupavé a máslové brambory.
Ingredience
- 8 lžic změklého másla
- 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
- 1/3 šálku jemně nasekané pažitky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 6 středně velkých brambor russet, vydrhnutých
Postup
- Předehřejte troubu na 230 °C.
- V malé misce smíchejte máslo, olivový olej, pažitku a trochu soli a pepře.
- Vložte bramboru mezi rukojeti 2 dřevěných lžic nebo 2 hůlek. Nakrájejte bramboru na tenké plátky, přičemž 0,5 cm na spodní straně nechte nekrájenou. Rukojeti lžic zabrání tomu, abyste bramboru nakrájeli celou. Postup opakujte se zbývajícími bramborami.
- Položte brambory na plech a potřete je máslovou směsí, přičemž se ujistěte, že se dostanou mezi všechny plátky. Pečte 55 až 60 minut, dokud nejsou brambory měkké a křupavé.