Pečená cizrna je skvělá veganská svačinka plná bílkovin. Vychutnejte si ji samotnou nebo ji přidejte do svých oblíbených zdravých pokrmů a dodejte jim tím křupavou strukturu. Cizrna je totiž skvělým doplňkem do polévek, dušených pokrmů nebo salátů.
Ingredience
- cizrna (vařená nebo konzervovaná)
- extra panenský olivový olej
- sůl
- oblíbené koření
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C a slijte a propláchněte cizrnu.
- Rozložte cizrnu na kuchyňskou utěrku a jemně ji osušte. Než ji zalijete olivovým olejem, ujistěte se, že je skutečně suchá, jinak se vám neopeče dokřupava.
- Přeneste cizrnu na pečicím papírem vyložený plech a promíchejte ji s kapkou olivového oleje a mořskou solí podle chuti. Rovnoměrně ji rozprostřete na plech.
- Plech vložte trouby a pečte, dokud nebude cizrna křupavá. Muže to trvat 20, ale někdy až 30 minut.
- Vyjměte cizrnu z trouby a ještě teplou ji promíchejte se špetkou oblíbeného koření.