Křupavá květáková pizza

Pizza

Nad nepřekonatelnou chutí a vynikající vůní pizzy nebude určite nikdo z vás ohrňovat nosem. Nejen chutná obloha, ale hlavně křupavé tělo ji dělá tou pravou delikatesou. 

Naše dnešní pizza je  rozdílná v tom, že těsto neobsahuje ani štipku bílé mouky. Vlastně tato pizza neobsahuje žádnou mouku, protože jsme ji nahradili květákem.

Žádné kvasnice, bílá pšeničná mouka, mléko a cukr. Naše těsto je tedy vhodné i pro celiatiky a ty z vás, kteří mají rádi nové a netradiční chutě.

Ingredience

  • 2 1/2 šálku květáku
  • 2 celá vajíčka
  • 1 mozzarella
  • 2 PL strouhaného parmezánu
  • sůl
  • mleté černé koření
  • oregano
  • rajčatová šťáva
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej

Postup

  • Troubu si předehřejeme na cca 200 ℃.
  • V mixéru rozmixujeme květák, který následně podusíme v mikrovlnce cca 8 – 9 minut.
  • Necháme ho vychladnout, přidáme 2 vajíčka, mozzarellu, parmezán, sůl a mleté černé koření.
  • Vypracované těsto rozetřeme (výška cca 0,5 cm) na plech (vystlaný papírem na pečení) a necháme ho upéct do zlatova (cca 15 minut).
  • Těsto vyndáme, potřeme směsí rajčatového protlaku s oreganem a obložíme surovinami podle vlastního výběru (mozzarella, čerstvá rajčata, čili papričky, sušená šunka, atd.)
  • Pizzu vložíme zpět do trouby a pečeme dalších cca 15 minut.
  • Vyndáme z trouby a potřeme směsí olivového oleje s rozetřeným česnekem. 

Zdravotní účinky parmezánu

  • je zdrojom vápníku, který udržuje vaše kosti zdravé
  • díky vitamínu A udržuje vaši pokožku a zuby zdravé
  • je vhodný hlavně pro děti a mladistvé a pro ty, jejichž organizmus netoleruje laktózu (mléčný cukr)

Zdravotní účinky česneku

  • podporuje činnost imunitního systému
  • redukuje symptomy nachlazení až o 70%
  • snižuje hladinu cholesterolu
  • pomáhá v boji s vysokým krevním tlakem
  • pomáhá udržovat naše kosti zdravé

Kategorie:

Pizza

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang