Recept na křupavá kuřecí křidélka pečená v troubě

Hlavní jídlaKuřecí masoOmáčkyOmáčky a dipy
krupava-kureci-kridelka-pecena-v-troube-3489461

Tato křupavá křidélka pečená v troubě jsou vážně křupavá. Budete se divit, jak snadno se připravují. Upřímně chutnají, jako by byla smažená, a mají tenkou křupavě zlatavou kůži.

Jak připravit křupavá křidélka pečená v troubě

Křupavá křidélka pečená v troubě ve 3 krocích:

  1. Křídla osušte papírovými utěrkami.
  2. Křídla obalte v prášku do pečiva a soli.
  3. Pečte 30 minut při 120 °C, poté 40-50 minut při 220 °C, dokud nebudou křupavá a zlatohnědá.

Ingredience

  • 2 kg kuřecích křídel
  • 5 lžiček prášku do pečiva
  • 3/4 lžičky soli
  • olej ve spreji

Postup

  1. Kuřecí křídla osušte papírovou utěrkou.
  2. Nastavte rošty trouby do horní střední a dolní střední polohy.
  3. Předehřejte troubu na 120 °C.
  4. Plech vyložte fólií a na ni položte mřížku.
  5. Stojan postříkejte olejem ve spreji.
  6. Křídla vložte do velké mísy nebo do sáčku na zip.
  7. Přidejte prášek do pečiva a sůl a rovnoměrně promíchejte.
  8. Křídla položte na plech v jedné vrstvě kůží nahoru.
  9. Měla by se k sobě těsně přitisknout.
  10. Při pečení se zmenší, protože se z nich vymačká tuk.
  11. Křídla položte na spodní střední rošt trouby a pečte 30 minut.
  12. Přesuňte křídla na horní střední rošt a zvyšte teplotu v troubě na 220 °C.
  13. Pečte 40-50 minut, v polovině pečení plech otočte.
  14. Vyjměte plech z trouby a nechte ho 5 minut stát.
  15. Křidélka přelijte omáčkou podle vlastního výběru nebo ji podávejte stranou, abyste si ji mohli namočit.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang