Tato křupavá křidélka pečená v troubě jsou vážně křupavá. Budete se divit, jak snadno se připravují. Upřímně chutnají, jako by byla smažená, a mají tenkou křupavě zlatavou kůži.
Jak připravit křupavá křidélka pečená v troubě
Křupavá křidélka pečená v troubě ve 3 krocích:
- Křídla osušte papírovými utěrkami.
- Křídla obalte v prášku do pečiva a soli.
- Pečte 30 minut při 120 °C, poté 40-50 minut při 220 °C, dokud nebudou křupavá a zlatohnědá.
Ingredience
- 2 kg kuřecích křídel
- 5 lžiček prášku do pečiva
- 3/4 lžičky soli
- olej ve spreji
Postup
- Kuřecí křídla osušte papírovou utěrkou.
- Nastavte rošty trouby do horní střední a dolní střední polohy.
- Předehřejte troubu na 120 °C.
- Plech vyložte fólií a na ni položte mřížku.
- Stojan postříkejte olejem ve spreji.
- Křídla vložte do velké mísy nebo do sáčku na zip.
- Přidejte prášek do pečiva a sůl a rovnoměrně promíchejte.
- Křídla položte na plech v jedné vrstvě kůží nahoru.
- Měla by se k sobě těsně přitisknout.
- Při pečení se zmenší, protože se z nich vymačká tuk.
- Křídla položte na spodní střední rošt trouby a pečte 30 minut.
- Přesuňte křídla na horní střední rošt a zvyšte teplotu v troubě na 220 °C.
- Pečte 40-50 minut, v polovině pečení plech otočte.
- Vyjměte plech z trouby a nechte ho 5 minut stát.
- Křidélka přelijte omáčkou podle vlastního výběru nebo ji podávejte stranou, abyste si ji mohli namočit.