Konzervy cizrny, které vám leží ve skříni, skrývají úžasné tajemství. Cizrna pečená v troubě se promění v křupavou, slanou a pikantní svačinku. Tak snadno se jí po hrstech, protože je neodolatelná.
Ingredience
- 2 plechovky cizrny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 až 1,5 lžičky soli
- 2 až 4 lžičky koření nebo nadrobno nasekaných čerstvých bylinek, například chilli, kari, garam masala, kmín, uzená paprika, rozmarýn, tymián nebo jiné oblíbené koření a bylinky
Postup
- Troubu předehřejte na 220 °C.
- Cizrnu propláchněte a nechte okapat. Důkladně ji osušte čistou utěrkou nebo papírovými utěrkami. Pokud máte čas, nechte ji několik minut sušit na vzduchu.
- Rozprostřete ji v rovnoměrné vrstvě na papírem vyložený plech. Pokapejte ji olejem a posypte solí. Promíchejte, aby byla cizrna rovnoměrně obalená.
- Cizrnu pečte 20 až 30 minut a každých 10 minut ji promíchejte nebo s ní zatřeste. Několik zrnek může prasknout, je to normální. Cizrna je hotová, když zezlátne a mírně ztmavne, na povrchu je suchá a křupavá, a uprostřed měkká.
- Cizrnu posypte kořením a rovnoměrně promíchejte. Podávejte, dokud je ještě ještě teplá a křupavá.