Jak připravit křupavou cizrnu v troubě

CizrnaLuštěninyPřílohySlané receptySnacky
pecena_cizrna-2

Konzervy cizrny, které vám leží ve skříni, skrývají úžasné tajemství. Cizrna pečená v troubě se promění v křupavou, slanou a pikantní svačinku. Tak snadno se jí po hrstech, protože je neodolatelná.

Ingredience

  • 2 plechovky cizrny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 až 1,5 lžičky soli
  • 2 až 4 lžičky koření nebo nadrobno nasekaných čerstvých bylinek, například chilli, kari, garam masala, kmín, uzená paprika, rozmarýn, tymián nebo jiné oblíbené koření a bylinky

Postup

  1. Troubu předehřejte na 220 °C.
  2. Cizrnu propláchněte a nechte okapat. Důkladně ji osušte čistou utěrkou nebo papírovými utěrkami. Pokud máte čas, nechte ji několik minut sušit na vzduchu.
  3. Rozprostřete ji v rovnoměrné vrstvě na papírem vyložený plech. Pokapejte ji olejem a posypte solí. Promíchejte, aby byla cizrna rovnoměrně obalená.
  4. Cizrnu pečte 20 až 30 minut a každých 10 minut ji promíchejte nebo s ní zatřeste. Několik zrnek může prasknout, je to normální. Cizrna je hotová, když zezlátne a mírně ztmavne, na povrchu je suchá a křupavá, a uprostřed měkká.
  5. Cizrnu posypte kořením a rovnoměrně promíchejte. Podávejte, dokud je ještě ještě teplá a křupavá.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang