Spojení pečeného sýru, hrušky, javorového sirupu a vlašských ořechů je naprosto úžasná. Určitě si toto jídlo připravte, ať už jako snídani, svačinu či večeři. Sýr můžete použít například camembert, hermelín nebo kterýkoliv jiný.
Na 2 porce budete potřebovat:
- 2 sýry s bílou plísní o hmotnosti 100g
- 40 g sušených brusinek
- 80 g žervé
- 50 g vlašských ořechů
- 1 zralá hruška
- 3 polévkové lžíce javorového sirupu
- pár kapek limetkové šťávy z půlky limetky
Postup:
- Brusinky nasekejte nadrobno a přendejte je do misky.
2. Sýr překrojte na půlky a vydlabejte ho. Vydlabanou část dejte do misky k brusinkám.
3. Do misky přidejte i žervé a důkladně vše promíchejte.
4. Brusinkovou směsí naplňte jednu půlku sýru.
5. Naplněnou půlku sýru přiklopte druhou půlkou a sýr zabalte do alobalu.
6. Rozpalte pánev a vsypte na ni ořechy. Orestujte je, aby pustily tuk. Stanou se pak chutnějšími. Pozor ale, aby se nespálily.
7. Orestované ořechy pak nasekejte nadrobno a přendejte je na talíř.
8. Nyní nakrájejte nadrobno omytou hrušku.
9. Pánev ve které jste restovali ořechy opět zahřejte. Dejte do ní nakrájené hrušky i ořechy a přidejte javorový sirup. Na středním plameni karamelizujte hrušky se sirupem asi tak 5 minut. Na konci přidejte limetkovou šťávu.
10. Mezitím, co připravujete hruškový tataráček dejte sýr do trouby, aby se jemně roztopil. Troubu mějte předehřátou na 250 stupňů (horní i dolní ohřev) a sýr pečte pouze 5 minut. Neměl by být úplně rozteklý.
11. Po 5 minutách sýr vyndejte, sundejte alobal, opatrně jej přendejte na talíř a položte na něj horký hruškový tatarák, který jste si připravili na pánvi.