Podzim je v plné parádě a s tím souvisí sezona dýní. No a já dýně miluju, především Hokkaido. Za mě je prostě nejlepší dýňový krém. Ale nedávno jsem přišla i na to, že dýňová omáčka je taky boží! A možná ještě víc než polévka.

Díky pečenému česneku a kuřecímu vývaru dostane omáčka tu správnou a jemnou chuť. K tomu všemu, spojení s těstovinami je naprosto dokonalé. Zkrátka a dobře se tohoto jídla přecpete, protože nebudete moct přestat.

Na 3-4 porce budete potřebovat:

  • 500 g kvalitních farmářských kuřecích prsou
  • 450 ml kuřecího vývaru
  • 1 dýně Hokkaido
  • 2 cibule
  • 3 stroužky českého česneku
  • 80 g másla
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 400 g těstovin

Postup:

  1. Cibuli zbavte slupky a nakrájejte ji na větší kousky.
  2. Česnek také zbavte slupky a nakrájejte jej také na kousky.
  3. Do remosky nebo do pekáče dejte máslo a vhoďte k němu jak cibuli tak česnek.
  4. Dýni omyjte, rozkrojte ji napůl a vydlabejte semínka. Poté ji nakrájejte na kousky a přidejte do remosky/pekáče.
  5. Kuřecí prsa omyjte a osušte, osolte a opepřete je z obou stran a také je vložte do remosky či pekáče.
  6. Nakonec přilijte vývar.
  7. Pokud jídlo připravujete v remosce, tak ji přikryjte pokličkou a zapněte ji. Pokud jídlo připravujete v pekáči, tak jej přiklopte a dejte jej do trouby, která je vyhřátá na 180 stupňů. V obou případech pečte 1 hodinu.
  8. Po hodině pečení vyndejte maso a zbytek rozmixujte do hladké omáčky.
  9. Nyní uvařte těstoviny dle návodu. Sušené těstoviny se obvykle vaří kolem 8 minut, čerstvé 2-3 minuty.
  10. Uvařené těstoviny smíchejte s omáčkou.
  11. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky.
  12. Při servírování můžete hotový pokrm ozdobit nějakou čerstvou bylinkou, já zvolila rozmarýn.

TIP: Místo těstovin, můžete jako přílohu zvolit rýži či bramborový knedlík.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang