Podzim je v plné parádě a s tím souvisí sezona dýní. No a já dýně miluju, především Hokkaido. Za mě je prostě nejlepší dýňový krém. Ale nedávno jsem přišla i na to, že dýňová omáčka je taky boží! A možná ještě víc než polévka.
Díky pečenému česneku a kuřecímu vývaru dostane omáčka tu správnou a jemnou chuť. K tomu všemu, spojení s těstovinami je naprosto dokonalé. Zkrátka a dobře se tohoto jídla přecpete, protože nebudete moct přestat.
Na 3-4 porce budete potřebovat:
- 500 g kvalitních farmářských kuřecích prsou
- 450 ml kuřecího vývaru
- 1 dýně Hokkaido
- 2 cibule
- 3 stroužky českého česneku
- 80 g másla
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 400 g těstovin
Postup:
- Cibuli zbavte slupky a nakrájejte ji na větší kousky.
- Česnek také zbavte slupky a nakrájejte jej také na kousky.
- Do remosky nebo do pekáče dejte máslo a vhoďte k němu jak cibuli tak česnek.
- Dýni omyjte, rozkrojte ji napůl a vydlabejte semínka. Poté ji nakrájejte na kousky a přidejte do remosky/pekáče.
- Kuřecí prsa omyjte a osušte, osolte a opepřete je z obou stran a také je vložte do remosky či pekáče.
- Nakonec přilijte vývar.
- Pokud jídlo připravujete v remosce, tak ji přikryjte pokličkou a zapněte ji. Pokud jídlo připravujete v pekáči, tak jej přiklopte a dejte jej do trouby, která je vyhřátá na 180 stupňů. V obou případech pečte 1 hodinu.
- Po hodině pečení vyndejte maso a zbytek rozmixujte do hladké omáčky.
- Nyní uvařte těstoviny dle návodu. Sušené těstoviny se obvykle vaří kolem 8 minut, čerstvé 2-3 minuty.
- Uvařené těstoviny smíchejte s omáčkou.
- Kuřecí prsa nakrájejte na plátky.
- Při servírování můžete hotový pokrm ozdobit nějakou čerstvou bylinkou, já zvolila rozmarýn.
TIP: Místo těstovin, můžete jako přílohu zvolit rýži či bramborový knedlík.