Křupavá křidélka Buffalo Wings – recept

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMarinádyMaso
buffalo-wings

Pokud jste si oblíbili křupavá kuřecí křidélka, zamilujete si i tento recept na křidélka Buffalo pečená v troubě. Můžete upéct větší dávku najednou, což je skvělé pro nasycení davu. A nezapomeňte k nim připravit také dip.

Ingredience

  • 1,5 kg kuřecích křídel
  • 1 polévková lžíce prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • Buffalo omáčka
  • 1/4 šálku rozpuštěného másla
  • 1/4 šálku pálivé omáčky dle chuti
  • 1 lžíce krystalového cukru

Postup

  1. Kuře důkladně osušte papírovou utěrkou. Předehřejte troubu na 200˚C. Plech s okrajem vyložte papírem a umístěte na něj drátěný rošt.
  2. V misce smíchejte prášek do pečiva, sůl a česnekový prášek, posypte jimi kuře a promíchejte. Kuře naaranžujte na připravený drátěný rošt.
  3. Kuře pečte 25 minut, pak ho otočte a pečte dalších 25 minut, nebo dokud není křupavé a propečené.
  4. Ve středně velké míse smíchejte ingredience na omáčku.
  5. Kuře vyjměte z plechu a přendejte do mísy. Kuře pokapejte omáčkou a promíchejte, aby se v omáčce obalilo.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang