Recept na krevety s těstovinami linguini

Hlavní jídlaKrevetyMořské plodyTěstoviny
krevety-s-testovinami-linguini

Připravte si oběd z mořských plodů a těstovin.

Ingredience

  • 450 g těstovin linguini
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje plus další na zakápnutí
  • 1 velká šalotka nakrájená na drobné kostičky
  • 5 stroužků česneku nakrájených na plátky
  • Špetka červené papriky, nepovinně
  • 20 velkých krevet (asi 450 g), oloupaných a zbavených kostí, s ocasem
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1/2 šálku suchého bílého vína
  • 1 citron, odšťavněný
  • 1/4 šálku jemně nasekaných petrželových listů

Postup

  1. Na těstoviny dejte na sporák vařit velký hrnec vody. Jakmile se začne vařit, přidejte několik lžic soli a linguiny. Promíchejte, aby se těstoviny oddělily a přikryjte.
  2. Když se voda opět začne vařit, vařte asi 6 až 8 minut nebo dokud nejsou těstoviny zcela hotové. Těstoviny slijte a ponechte si 1 šálek vody.
  3. Mezitím na velké pánvi rozpusťte 2 lžíce másla ve 2 lžících olivového oleje na středně vysoké teplotě. Smažte šalotku, česnek a vločky červené papriky (pokud je používáte), dokud šalotka nezprůsvitní, asi 3 až 4 minuty.
  4. Krevety osolte a opepřete, přidejte je na pánev a vařte, dokud nezrůžoví, asi 2 až 3 minuty.
  5. Krevety vyjměte z pánve; dejte je stranou a udržujte je teplé.
  6. Přidejte víno a citronovou šťávu a přiveďte k varu. Přidejte 2 lžíce másla a 2 lžíce oleje. Když se máslo rozpustí, vraťte krevety do pánve spolu s petrželkou a uvařenými těstovinami a rezervovanou vodou na těstoviny.
  7. Dobře promíchejte a dochuťte solí a pepřem. Pokapejte ještě trochou olivového oleje a ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang