Krevety Bang Bang jsou křupavé krevety ve smetanové, pikantní omáčce. Krevety můžete podávat samostatně jako předkrm nebo jako tacos se salátem a rajčaty či s bílou nebo hnědou rýží.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Doba vaření: 6 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
Na krevety
- 4 šálky řepkového oleje na smažení
- 1/2 šálku majonézy
- 1/4 šálku thajské sladké chilli omáčky
- 2 lžičky pálivé omáčky
- 2 středně velké jarní cibulky
- 1/2 šálku podmáslí
- 500 g nevařených velkých krevet bez kůže
- 3/4 šálku kukuřičného škrobu
Na tacos (volitelné)
- 8 malých moučných tortill velikosti taco
- drcený římský salát
- nakrájená rajčata
Postup
- V hrnci s těžkým dnem rozehřejeme řepkový olej na středně vysokou teplotu 190 °C. Olej by měl být v hloubce kolem 5 cm. Mezitím připravíme omáčku a krevety opečeme.
- Do velké mísy dáme majonézu, thajskou sladkou chilli omáčku, 1 lžičku pálivé omáčky a prošleháme. Tmavě zelené části jarních cibulek nakrájíme na tenké plátky.
- Do druhé velké mísy dáme podmáslí a zbývající lžičku pálivé omáčky a prošleháme. Přidáme oloupené velké krevety zbavené jadérek a promícháme.
- Do středně velké mísy dáme kukuřičný škrob. Krevety po částech přendáme do kukuřičného škrobu a přebytečnou tekutinu necháme odtéct zpět do mísy. Jemně je promícháme, aby se obalily, a pak je v jedné vrstvě přendáme na velký talíř nebo plech.
- V případě potřeby dáme krevety ve dvou dávkách do rozpáleného oleje v jedné vrstvě a smažíme je 3-5 minut, dokud lehce nezhnědnou. Přendáme krevety na papírovou utěrku, aby se osušily, a poté je přendáme do misky s omáčkou a promícháme. Ozdobíme zbylou jarní cibulkou.
- Pokud připravujeme tacos, naplníme moučné tortilly rozdrobeným salátem, nakrájenými rajčaty a krevetami. Ozdobíme jarní cibulkou.
Tip
Jestliže vám zbydou nějaké krevety, můžete je uchovávat v ledničce ve vzduchotěsné nádobě až 2 dny.