pexels-valeria-boltneva-10875299

Tento pikantní a osvěžující recept na mexický krevetový koktejl křičí „léto“ díky lákavé směsi nakrájených rajčat, jalapeňos, škeblové šťávě a pálivé pepřové omáčce. Naučte se připravit tento energický pokrm.

Ingredience

  • ⅓ šálku španělské cibule, nakrájené na kousky
  • ¼ šálku čerstvě vymačkané limetkové šťávy
  • 500 g chlazených vařených, středně velkých krevet – oloupaných, zbavených kostí a ocásků
  • 2 rajčata, nakrájená na kousky
  • 1 okurka, jemně nakrájená
  • 1 stonek celeru, jemně nasekaný
  • 1 jalapeňo paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 a ½ šálku vychlazeného koktejlu z rajčat a škeblí
  • 1 šálek kečupu
  • 1 svazek čerstvého koriandru – stonky vyjmout a listy nasekat
  • 2 lžíce pálivé pepřové omáčky
  • 2 avokáda, oloupaná, zbavená pecky a nakrájená na kousky

Postup

  1. V malé misce smíchejte cibuli s limetkovou šťávou a nechte ji 10 minut odstát.
  2. Mezitím ve střední míse promíchejte krevety, římská rajčata, okurku, celer, jalapeňo, sůl a černý pepř, dokud se důkladně nespojí.
  3. V samostatné misce vyšlehejte koktejl z rajčat a škeblové šťávy, kečup, koriandr a pálivou pepřovou omáčku. Dresink vmíchejte do krevetové směsi.
  4. Jemně vmíchejte avokádo. Vmíchejte cibulovou směs. Přikryjte a nechte důkladně vychladnout, nejméně 1 hodinu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang