Recept na krevetové fajitas

Hlavní jídlaKrevetyMořské plody
fajitas

Fajitas z krevet je tak chutné a nemůže být jednodušší. Šťavnaté krevety, křehká zelenina a úžasná marináda vytváří dokonalou kombinaci chutí.

Ingredience

  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, mleté
  • 1 polévková lžíce limetkové šťávy z 1/2 limetky
  • 1 lžíce cajunského koření
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 kg velkých krevet, oloupaných
  • 2 papriky (libovolné barvy) nakrájené na plátky
  • 1/2 střední cibule nakrájené na plátky
  • 1/4 šálku nasekaného koriandru
  • 2-3 lžičky limetkové šťávy

K podávání:

  • 8 malých moučných tortill
  • 1 avokádo nakrájené na plátky
  • 1 limetka nakrájená na klínky

Postup

  1. V malé misce smíchejte ingredience na marinádu: 1 lžíce limetkové šťávy, 1 lžíce cajunského koření, 1/2 lžičky soli.
  2. Nakrájejte papriku a cibuli na plátky a vložte zeleninu do středně velké mísy. Zalijte ji polovinou marinády a promíchejte.
  3. Ve druhé středně velké míse osušte krevety papírovou utěrkou, přidejte zbývající polovinu marinády a promíchejte.
  4. Rozpalte pánev s olejem, a když se rozpálí, přidejte krevety a opékejte je 1-2 minuty z každé strany, pak je přendejte na talíř.
  5. Na stejnou pánev přidejte marinovanou zeleninu a za občasného míchání ji smažte, dokud nezměkne a nezíská na okrajích zlatohnědou barvu (10 minut), poté vypněte oheň.
  6. Přidejte krevety zpět na pánev spolu s 1/4 šálku nasekaného koriandru.
  7. Podle chuti vymačkejte čerstvou limetkovou šťávu a směs promíchejte.
  8. Fajitas podávejte s ohřátými nebo opečenými tortillami a oblíbenou omáčkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang