Mnoho lidí mořské plody buď miluje nebo nenávidí. Tak nějak nic mezi tím. Od nenávisti k lásce je ale jen krůček. A tak pokud jste až do téhle chvíle pulty s dary moře obcházeli uctivým obloukem, vyzkoušejte dnešní recept. Přesvědčí vás, že je načase to změnit.
Koktejlové krevetky ve stylu španělských tapas ochucené italským způsobem aglio olio – ideální jednohubky na party. Jsou jednoduché a rychlé na přípravu (když je nezapomenete včas nechat povolit).
Půvab tohoto receptu spočívá ve způsobu servírování. Malinké krevetové špízky servírované třeba ve skleničkách na whisky jsou prostě roztomilé.
Budete potřebovat:
- 1 střední světlou francouzskou bagetu a 1 střední kornbagetu k podávání
- 300 g mražených loupaných krevet
- 2 stroužky česneku
- 1 malou feferonku
- hrst jemně nasekané petrželové natě
- 3–4 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- 2 limetky
Povolené mražené krevetky napíchejte po dvou na malá kulatá párátka. Česnek, feferonku a petržel pokrájejte nadrobno.
Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte česnek, feferonku a špízky a rychle je osmahněte – stačí minutka z každé strany. Odstavte z ohně, přidejte petrželku, osolte a opepřete. Podávejte se skrojky limetky a kolečky opečených baget.
Krevety patří na naší planetě ke starousedlíkům: žijí tu už více než 200 milionů let. Taky jsou to poměrně dlouhověcí tvorové, pokud se jim podaří vyhnout se všem rybářským lodím, údajně se mohou dožít i sta let.
A jako bonus zde odkaz na článek s dalšími recepty na krevety.