Tento dip podávejte jako alternativu klasického guacamole. Můžete servírovat se zeleninou nebo na tacos, nachos a do jiných mexických pokrmů.
Ingredience
- 2 velká avokáda, rozpůlená a zbavená pecky
- ½ hrnku čerstvého koriandru
- ⅓ hrnku limetkové šťávy
- 1 malé jalapeños, bez semínek a žeber, nahrubo nasekané
- 2 polévkové lžíce vody, podle potřeby více na zředění
- ½ lžičky jemné mořské soli
Postup
- Lžící vydlabejte dužinu avokáda do kuchyňského robotu nebo mixéru. Přidejte koriandr, limetkovou šťávu, jalapeños, vodu a sůl.
- Mixujte, přičemž podle potřeby seškrabujte stěny, dokud nebude omáčka hladká a krémová. Případně přidejte vodu.
- Ochutnejte a přidejte více soli, pokud není dostatečně výrazná.
- Avokádovou omáčku přelijte do malé servírovací misky. Tato omáčka vydrží v lednici přikrytá asi 4 dny.