Tyto krémové houbové těstoviny obsahují horké vařené těstoviny fettuccine obalené v krásné, aromatické, krémové houbové omáčce. Do tohoto rychlého pokrmu můžete použít jakékoliv těstoviny, které máte rádi.
Ingredience
- 227 g těstovin fettuccine
- 2 lžíce olivového oleje
- 380 g čerstvých bílých hub nakrájených na plátky
- 90 g čerstvých hub shiitake, zbavených stopek a nakrájených na plátky
- sůl a mletý černý pepř podle chuti
- 2 stroužky česneku, mleté
- 60 ml sherry (víno)
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1 šálek husté smetany ke šlehání
- 1 a ½ lžičky nasekaného čerstvého tymiánu
- 1 a ½ lžičky nasekané čerstvé pažitky
- 1 a ½ lžičky nasekaného čerstvého estragonu
- 9 lžic čerstvě nastrouhaného sýra Parmigiano-Reggiano, rozděleno
Recept je na 6 porcí.
Postup
- Naplňte velký hrnec mírně osolenou vodou a přiveďte ji k varu.
- Vařte fettuccine, dokud nejsou měkké, ale pevné na skus, asi 8 minut.
- Těstoviny slijte, ale neproplachujte.
- Přendejte je do velké servírovací mísy a udržujte je teplé.
- Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej.
- Bílé houby a houby shiitake vařte a míchejte v horkém oleji se špetkou soli, dokud se tekutina z hub neodpaří a houby nezhnědnou, asi 10 minut.
- Do hub vmíchejte česnek a vařte 1 minutu.
- Přilijte sherry a vařte, dokud se víno téměř neodpaří.
- Vmíchejte kuřecí vývar.
- Dochuťte solí a černým pepřem.
- Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte do mírného zhoustnutí, asi 5 minut.
- Vlijte smetanu do houbové směsi, promíchejte a povařte 5 minut.
- Směs bude mírně pěnit a houstnout.
- Do houbové omáčky vmíchejte tymián, pažitku a estragon a vypněte oheň.
- Do omáčky vmíchejte 1/2 šálku sýra Parmigiano-Reggiano, dokud se sýr nerozpustí.
- Těstoviny přelijte 1/2 houbové omáčky a promíchejte.
- Navrch dejte zbývající houbovou omáčku a 1 lžíci sýra Parmigiano-Reggiano.