Recept na krémové těstoviny s kuřecím masem a slaninou

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMasoOmáčkySmetanová omáčkaTěstoviny
kremove-testoviny-s-kurecim-masem

Rychlý recept na vydatné jídlo, které máte na stole za 20 minut. Překvapí vás lahodnou chutí všech hlavních surovin. Pro ozvláštnění pokrmu nahraďte kuřecí maso krevetami a připravte si tortellini se smetanovou omáčkou.

Ingredience

  • 180 g fettuccine nebo jiných těstovin
  • 150-200 g slaniny, nakrájené na kousky
  • 180 g kuřecích prsou, rozříznutých na polovinu
  • 30 g másla
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1/2 malé cibule, nakrájené nadrobno
  • 185 ml tučné smetany
  • 185 ml vody z těstovin
  • 1/2 hrnku strouhaného parmezánu

Postup

  1. Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Přidejte těstoviny a vařte je po dobu uvedenou na obalu mínus 2 minuty (dovaří se v omáčce). Odlijte si stranou hrnek vody z vaření těstovin a slijte je.
  2. Mezitím opečte slaninu dozlatova a nechte ji okapat na papírových utěrkách. Kuře z obou stran okořeňte a opečte na slaninovém tuku, 2 minuty z každé strany.
  3. Na středním plameni rozpusťte máslo. Přidejte česnek a cibuli a vařte 3-4 minuty, dokud cibule nezíská zlatavou barvu a nezměkne.
  4. Přidejte smetanu, asi 3/4 šálku vody z těstovin a parmazán. Promíchejte a pak vařte 2 minuty, dokud se mírně nezredukuje. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Přidejte těstoviny a jemně je v omáčce promíchávejte asi 1-2 minuty. Omáčka zhoustne a obalí těstoviny, tento krok provádějte, dokud nedosáhnete požadované konzistence omáčky. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody na těstoviny.
  6. Vhoďte slaninu a kuřecí maso a ihned podávejte ozdobené parmezánem a petrželkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang