Rychlý recept na vydatné jídlo, které máte na stole za 20 minut. Překvapí vás lahodnou chutí všech hlavních surovin. Pro ozvláštnění pokrmu nahraďte kuřecí maso krevetami a připravte si tortellini se smetanovou omáčkou.
Ingredience
- 180 g fettuccine nebo jiných těstovin
- 150-200 g slaniny, nakrájené na kousky
- 180 g kuřecích prsou, rozříznutých na polovinu
- 30 g másla
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1/2 malé cibule, nakrájené nadrobno
- 185 ml tučné smetany
- 185 ml vody z těstovin
- 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
Postup
- Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody. Přidejte těstoviny a vařte je po dobu uvedenou na obalu mínus 2 minuty (dovaří se v omáčce). Odlijte si stranou hrnek vody z vaření těstovin a slijte je.
- Mezitím opečte slaninu dozlatova a nechte ji okapat na papírových utěrkách. Kuře z obou stran okořeňte a opečte na slaninovém tuku, 2 minuty z každé strany.
- Na středním plameni rozpusťte máslo. Přidejte česnek a cibuli a vařte 3-4 minuty, dokud cibule nezíská zlatavou barvu a nezměkne.
- Přidejte smetanu, asi 3/4 šálku vody z těstovin a parmazán. Promíchejte a pak vařte 2 minuty, dokud se mírně nezredukuje. Dochuťte solí a pepřem.
- Přidejte těstoviny a jemně je v omáčce promíchávejte asi 1-2 minuty. Omáčka zhoustne a obalí těstoviny, tento krok provádějte, dokud nedosáhnete požadované konzistence omáčky. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody na těstoviny.
- Vhoďte slaninu a kuřecí maso a ihned podávejte ozdobené parmezánem a petrželkou.