Recept na krémové těstovinové motýlky

PřílohyPřílohy - těstovinyTěstoviny
Těstovinoví motýlci

Dodejte svému jídlu šmrnc těmito omáčkovými těstovinami. Je to vynikající příloha k téměř jakémukoli masu nebo mořským plodům.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Celkem: 25 minut
  • Počet porcí: 2

Ingredience

  • 1 šálek nevařených těstovinových motýlků
  • 1 a 1/2 lžičky másla
  • 2 a 1/4 lžičky olivového oleje
  • 1 a 1/2 lžičky hladké mouky
  • 1/2 lžičky mletého česneku
  • špetka soli
  • špetka sušené bazalky
  • špetka drcených paprikových vloček (chilli směs)
  • 3 lžíce 2% mléka
  • 2 lžíce kuřecího vývaru
  • 1 lžíce vody
  • 2 lžíce rozdrobeného parmezánu
  • 1 lžíce zakysané smetany

Postup

  1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
  2. Mezitím v malém hrnci rozpusťte máslo.
  3. Vmíchejte olej, mouku, česnek a koření, dokud se nespojí.
  4. Postupně přidejte mléko, vývar a vodu.
  5. Přiveďte k varu.
  6. Vařte a míchejte, dokud mírně nezhoustne, asi 2 minuty.
  7. Odstavte z ohně a vmíchejte sýr a zakysanou smetanu.
  8. Těstoviny scedíme a promícháme s omáčkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang