Tyto vol-au-venty jsou dokonalým nenáročným jídlem. Vypadají složitě, ale ve skutečnosti je jejich příprava jednoduchá a zábavná.
Ingredience
- 1 balení (cca 490 g) mraženého listového těsta, rozmražené
- 1 velké vejce
- 1 lžíce vody
- 6 proužků slaniny
- 2 střední pórky (pouze bílé části), nakrájené na plátky
- 1 středně velká sladká žlutá paprika, nakrájená na kostičky
- 1 hrnek drceného kuřecího masa z rožněného masa
- 226 g změklého smetanového sýra
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- mletá čerstvá petrželka a další mletý pepř
Recept je na 6 porcí.
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Na lehce pomoučeném povrchu rozložte 1 list listového těsta. Kulatým vykrajovátkem o průměru 8 cm vykrojte 6 koleček. Položte je na pečícím papírem vyložený plech.
- Rozložte zbývající plát těsta. Kulatým vykrajovátkem o průměru 8 cm vykrojte dalších 6 koleček.
- Vykrajovátkem o průměru 6 cm vykrojte středy koleček. Kruhy položte na kolečka, která jsou na plechu. Středová kolečka umístěte také na plech na pečení.
- V malé misce rozšlehejte vejce a vodu. Potřete jimi pečivo. Chlaďte 15 minut.
- Pečte 20-25 minut dozlatova. Nechte vychladnout na mřížce.
- Mezitím na velké pánvi opečte na středním plameni slaninu, dokud nebude křupavá. Vyjměte ji na papírové utěrky a nechte okapat.
- Kromě 1 lžíce odkapané slaniny ji vyhoďte.
- Do kapie přidejte pórek a pepř. Vařte a míchejte na středním plameni, dokud nezměkne, 5-7 minut.
- Snižte teplotu na minimum. Vmíchejte slaninu, kuřecí maso, smetanový sýr, sůl a pepř. Vařte a míchejte, dokud se nespojí. Stáhněte z ohně.
- Po vychladnutí vydlabejte pečivo malým nožem. Naplňte je kuřecí směsí. Posypte petrželkou a pepřem.
- Podávejte s malým středovým pečivem po straně.