Na tyto krevety si udělá zálusk i vaše drahá polovička.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 45 minut
- Počet porcí: 4 porce
Ingredience
- ¼ hrnku mouky
- sůl a pepř
- 24 velkých krevet v krunýři, oloupaných a zbavených kostí
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce jemně nasekané šalotky
- 1 velký stroužek česneku, prolisovaný
- 1 šálek kuřecího vývaru
- ½ šálku vína Chardonnay
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 šálek husté smetany
- ½ šálku másla
- ¼ šálku strouhaného sýra Romano
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Postup
- Do mělké misky dejte mouku, osolte ji a opepřete.
- Krevety obalte v mouce, přebytečnou mouku setřeste.
- Na velké pánvi rozehřejte olej na středním plameni, přidejte krevety a smažte je do růžova, asi 2 minuty z každé strany.
- Krevety vyjměte z pánve a dejte je stranou.
- Kromě 1 lžíce oleje z pánve vše vylijte.
- Přidejte šalotku a česnek a vařte a míchejte, dokud nezměknou, asi 2 minuty.
- Přilijte 1/2 šálku kuřecího vývaru, víno a citronovou šťávu.
- Vařte, dokud se množství vývaru nezredukuje na 3/4 šálku, asi 5 minut.
- Vmíchejte zbývající 1/2 šálku kuřecího vývaru a smetanu.
- Vařte, dokud se omáčka nezredukuje a mírně nezhoustne, přibližně dalších 10 minut.
- Přidejte máslo a míchejte, dokud se nerozpustí.
- Krevety vraťte na pánev a vařte je asi 3 minuty, dokud se neprohřejí.
- Před podáváním posypte sýrem Romano a petrželkou.