Tento recept na palačinky si každý oblíbí. Je sice časově náročnější, ale stojí za každou minutu, kterou strávíte přípravou.
Ingredience
- ¾ hrnku hladké mouky
- ½ hrnku mléka
- ½ hrnku vody
- 3 vejce
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- ½ lžičky soli
- 1 a ¼ hrnku prosátého moučkového cukru
- 1 balení změklého smetanového sýra
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička citronové kůry
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 1 hrnek smetany ke šlehání, vyšlehané dotuha
- 4 hrnky nakrájených jahod
Ingredience
- Mouku, mléko, vodu, vejce, rozpuštěné máslo a sůl vložte do mixéru a rozmixujte dohladka a dejte stranou.
- Ve velké míse vyšlehejte elektrickým mixérem moučkový cukr, smetanový sýr, citronovou šťávu, citronovou kůru a vanilku dohladka. Jemně vmíchejte šlehačku.
- Rozehřejte lehce naolejovanou pánvičku nebo pánev s nepřilnavým povrchem na střední teplotu.
- Na pánvičku nalijte těsto, na každou palačinku přibližně 2 polévkové lžíce. Pánev natáčejte, aby se těsto rozprostřelo co nejtenčeji.
- Obraťte, když je těsto hotové a okraje začínají hnědnout. Pokračujte ve smažení, dokud nezačne hnědnout spodní část.
- Hotové palačinky naskládejte na talíř a přikryjte je vlhkou utěrkou.
- Každou palačinku naplňte nakrájenými jahodami a smetanovou náplní. Srolujte a navrch dejte kopeček náplně a další plátky jahod.