Přidáním krevet nebo hřebenatek získáte úžasné Alfredo s mořskými plody.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 2 lžičky olivového oleje
- 4 stroužky česneku, mleté
- 2 lžíce másla
- 3 šálky kuřecího vývaru nebo více podle potřeby
- ½ lžičky mletého černého pepře
- ¼ lžičky soli
- 230 g špaget
- 1 šálek strouhaného parmezánu
- ¾ šálku husté smetany
- 1 ½ lžíce sušené petrželky
Postup
- Na středně velké pánvi rozehřejte olivový olej.
- Přidejte česnek a míchejte, dokud nezačne vonět (1 až 2 minuty).
- Přidejte máslo a neustále míchejte, dokud se nerozpustí.
- Přilijte 3 šálky kuřecího vývaru. Poté přidejte pepř a sůl. Přiveďte k varu.
- Přidejte špagety a za občasného míchání vařte, dokud nezměknou, ale jsou pevné na skus, asi 12 minut.
- Pokud se těstoviny začnou lepit na pánev, přidejte více kuřecího vývaru.
- Přidejte parmezán, smetanu a petrželku a promíchejte, dokud se důkladně nespojí.
- Ihned podávejte.