Krémové česnekové těstoviny

Přidáním krevet nebo hřebenatek získáte úžasné Alfredo s mořskými plody.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 2 lžičky olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžíce másla
  • 3 šálky kuřecího vývaru nebo více podle potřeby
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • ¼ lžičky soli
  • 230 g špaget
  • 1 šálek strouhaného parmezánu
  • ¾ šálku husté smetany
  • 1 ½ lžíce sušené petrželky

Postup

  1. Na středně velké pánvi rozehřejte olivový olej.
  2. Přidejte česnek a míchejte, dokud nezačne vonět (1 až 2 minuty).
  3. Přidejte máslo a neustále míchejte, dokud se nerozpustí.
  4. Přilijte 3 šálky kuřecího vývaru. Poté přidejte pepř a sůl. Přiveďte k varu.
  5. Přidejte špagety a za občasného míchání vařte, dokud nezměknou, ale jsou pevné na skus, asi 12 minut.
  6. Pokud se těstoviny začnou lepit na pánev, přidejte více kuřecího vývaru.
  7. Přidejte parmezán, smetanu a petrželku a promíchejte, dokud se důkladně nespojí.
  8. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang