Co je to za kouzelnou ingredienci, ze které lze vyšlehat bohatou zmrzlinu, aniž by bylo potřeba dalších mléčných výrobků, sladidel nebo jakýchkoli jiných přísad?
Příprava
- Příprava: 2 hodiny
- Celkem: 2 hodiny
- Počet porcí: 2
Ingredience
- 1 velký zralý banán
Postup
- Začněte zralým banánem. Ujistěte se, že je banán zralý, měl by být sladký a měkký.
- Banán oloupejte a nakrájejte na poněkud menší kousky.
- Nezáleží na tvaru ani velikosti kousků, pokud jsou rovnoměrně velké.
- Vložte je do skleněné misky nebo sáčku do mrazničky.
- Kousky banánů zmrazte alespoň na 2 hodiny.
- Zmrazte, dokud neztuhnou, nejméně 2 hodiny, nejlépe však přes noc.
- Zmrazené kousky banánů rozmixujte v malém kuchyňském robotu nebo výkonném mixéru.
- Mixujte, abyste banány rozbili.
- Pokračujte v mixování. Zpočátku budou kousky banánu vypadat jako rozdrcené nebo rozmačkané.
- Mixujte dál – banán bude vypadat lepkavě. Přepněte na mixování.
- Banán bude vypadat kašovitě, jako banánová kaše.
- Seškrábněte zbytky z kuchyňského robotu.
- Dál mixujte, dokud nebude banán vypadat jako ovesná kaše.
- Jakmile se poslední kousky banánu vyhladí, uvidíte, jak se směs mění z rozmixovaného banánu na krémovou, jemnou zmrzlinu.
- Mixujte ještě několik sekund, aby se zmrzlina provzdušnila (pokud přidáváte nějaké příměsi, například arašídové máslo nebo čokoládové lupínky, je to ta správná chvíle.)
- Přeneste do vzduchotěsné nádoby a zmrazte, dokud neztuhne.
- Zmrzlinu můžete jíst ihned, ale bude poměrně měkká.
- Můžete ji také přenést zpět do vzduchotěsné nádoby a zmrazit do ztuhnutí jako tradiční zmrzlinu.