Krémová veggie korma

Krémové a zdravé – vítězná kombinace pro toto kari, které lze snadno upravit tak, aby vyhovovalo celé rodině, pokud někteří chtějí přidat maso.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 30 minut
  • Celkem: 45 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 3 kardamomové lusky, rozdrcené
  • po 2 lžičkách mletého kmínu a koriandru
  • ½ lžičky mleté kurkumy
  • 1 zelená chilli paprička, zbavená slupky (je-li třeba) a jemně nasekaná
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • kousek zázvoru velikosti palce, jemně nasekaný
  • 800 g zeleninové směsi, například mrkve, květáku, brambor a cukety, nakrájené na kousky
  • 300-500 ml horkého zeleninového vývaru
  • 200 g mraženého hrášku
  • 200 ml jogurtu
  • 2 lžíce mletých mandlí – volitelně
  • ne veggie: ½ malých syrových kuřecích prsou na porci
  • k podávání: opražené vločkové mandle, nasekaný koriandr, rýže basmati nebo chléb naan

Postup

  1. Na velké pánvi rozehřejte olej.
  2. Cibuli se suchým kořením smažte na mírném ohni 5-6 minut, dokud cibule nezíská světle zlatavou barvu.
  3. Přidejte chilli, česnek a zázvor a vařte 1 minutu, pak vhoďte zeleninovou směs a vařte dalších 5 minut.
  4. Pokud podáváte vegetariánům a masožravcům, rozdělte směs přiměřeně do dvou pánví.
  5. Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky a vmíchejte do jedné pánve.
  6. Přidejte vývar, přiměřeně jej rozdělte mezi pánve a vařte 10 minut. Pokud vaříte pouze vegetariánskou verzi v jedné pánvi, použijte 300 ml vývaru, pokud rozdělujete mezi dvě pánve, přidejte do každé 250 ml.
  7. V případě potřeby rozdělte hrášek, přidejte ho a vařte další 3 minuty, dokud zelenina nezměkne a kuře nebude uvařené.
  8. Odstavte z ohně a vmíchejte jogurt a mleté mandle, pokud je používáte.
  9. Podávejte posypané opraženými mandlemi a koriandrem s rýží basmati nebo chlebem naan.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang