Vaječnice ve stylu francouzského fondue je skvělý tip na společné rodinné večeře. Výborně se hodí i jako občerstvení pro návštěvy.

Máslo a sýr dodá vaječnici lahodnou krémovou chuť. Jako příloha se výborně hodí čertvé křupavé bagetky.

Ingreience:

  • 4 vejce
  • 80 g sýru
  • 40 g másla
  • sůl
  • pepř

Postup:

Vejce nejprve dobře rozšlehat, pak přidat sýr nakrájený na nudličky a po malých kouscích i máslo.

Směs vylít na pánev a postavit na prudký oheň. Dochutit solí a pepřem a za stálého míchání nahřívat až zhoustne.

Přelít do teplé misky, nejlépe do misky na fondue, ve které je třeba udržet vaječnici teplou.

Nakrájet oblíbené pečivo, které se napichuje na vidličku a namáčí v krémové vaječnici.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang