S naším receptem si připravíte lahodnou krémovou polévku, jejíž vaření vám nezabere více než deset minut. Krémová tomatová polévka je navíc nízkokalorická.
Ingredience
- 2-3 lžíce cibule, nakrájené
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 plechovka celých rajčat + šťáva
- ½ šálku zeleninového vývaru
- ⅓ šálku syrových kešu oříšků
- ⅛ lžička kajenského pepře
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nakrájejte cibuli a česnek.
- Cibuli a česnek vařte ve středním hrnci na středním/vysokém ohni 4-5 minut.
- Přidejte rajčata a jejich šťávu, vývar, kešu oříšky a případně kajenský pepř. Vařte další 2-3 minuty.
- Poté vše spojte v mixéru a rozmixujte na hladké pyré. Ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete.