Tento recept na kokosovou margaritu je krémový, chladivý, osvěžující a spojuje limetku a tequilu s kokosem. Kokos se dokonale snoubí s limetkou a tequilou. A co je na tom nejlepší? Opečený kokosový okraj nápoje vám dodá křupavý tropický nádech při každém doušku.
Ingredience
- slazený strouhaný kokos na okraj sklenice
- 60 ml tequily blanco
- 15 ml triple sec (nebo Cointreau)
- 15 ml čerstvé limetkové šťávy
- 30 ml kokosového krému (ne kokosové smetany)
- led na podávání
Postup
- Opečte kokos. Sundejte ho z ohně a položte v jedné vrstvě na talíř.
- Na samostatný talířek přidejte trochu dalšího kokosového krému a ponořte do něj okraj sklenice. Poté ponořte okraj sklenice do talíře s opečeným kokosem.
- Tequilu, triple sec, limetkovou šťávu a kokosový krém vložte do koktejlového šejkru a přidejte jednu hrst ledu. Protřepejte, dokud nevychladne.
- Margaritu přeceďte do sklenice s kokosovým okrajem. Sklenici naplňte ledem a podávejte.