Krémová česneková omáčka – recept

DressingyOmáčkyOmáčky a dipy
Česneková omáčka

Tato česneková omáčka je skvělá ke steakům a pečeným bramborám. Místo čerstvé petrželky lze použít sušenou.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 5 minut
  • Celkem: 10 minut

Ingredience

  • ½ šálku vody
  • 2 lžíce nasekaného česneku
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 2 šálky husté smetany
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu

Postup

  1. V hrnci na mírném ohni přiveďte k varu 1/4 šálku vody.
  2. Přidejte česnek a česnekový prášek a vařte, dokud se voda téměř neodpaří, asi 5 minut.
  3. Vmíchejte smetanu a petrželku a dochuťte solí a pepřem.
  4. V šálku smíchejte kukuřičný škrob a zbývající 1/4 šálku vody. Směs kukuřičného škrobu vmíchejte do omáčky.
  5. Za stálého míchání vařte, dokud nezhoustne, asi 3 minuty.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang