Tato česneková omáčka je skvělá ke steakům a pečeným bramborám. Místo čerstvé petrželky lze použít sušenou.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 10 minut
Ingredience
- ½ šálku vody
- 2 lžíce nasekaného česneku
- 1 lžička česnekového prášku
- 2 šálky husté smetany
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
Postup
- V hrnci na mírném ohni přiveďte k varu 1/4 šálku vody.
- Přidejte česnek a česnekový prášek a vařte, dokud se voda téměř neodpaří, asi 5 minut.
- Vmíchejte smetanu a petrželku a dochuťte solí a pepřem.
- V šálku smíchejte kukuřičný škrob a zbývající 1/4 šálku vody. Směs kukuřičného škrobu vmíchejte do omáčky.
- Za stálého míchání vařte, dokud nezhoustne, asi 3 minuty.