Krakonošova směs je oblíbenou variací na vepřové maso na houbách. Naučte se tento tradiční recept, kterým určitě zabodujete například při nedělním obědě.

Ingredience

  • 600 g vepřové krkovičky
  • 2 větší cibule
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžička sladké papriky
  • 300 g žampiónů
  • 1 větší pórek olej

Postup

Z vepřového masa nakrájíme nudličky, smícháme s kostičkami cibule, sójovou omáčkou, hořčicí, česnekem i paprikou a necháme 30 minut odležet. Na oleji opečeme plátky žampiónů, přidáme maso a restujeme ve vlastní šťávě do změknutí. Nakonec přisypeme krájený pórek. Podáváme s rýží.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang