Tato smažená rýže je velmi snadná a oblíbená u Thajců a Číňanů. Vyzkoušejte tento recept a zjistíte, že je velmi chutný.
Ingredience
- ⅔ šálku nevařené dlouhozrnné bílé rýže
- 1 a ⅓ šálku vody
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 2 střední cibule nakrájené na klínky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- ½ lžíce bílého cukru
- 2 lžičky soli
- 1 rozšlehané vejce
- 115 g vařeného krabího masa
- 3 zelené cibulky, nakrájené
- 1 lžíce nasekaného koriandru
- ½ okurky nakrájené na plátky
- 1 limetka nakrájená na plátky
Postup
- Rýži a vodu dejte do hrnce a přiveďte k varu. Snižte teplotu, přikryjte a vařte 20 minut.
- Rozehřejte olej ve woku na středním plameni. Na rozpáleném oleji vařte a míchejte cibuli a česnek, dokud nezměknou. Přimíchejte rýži, cukr a sůl a vařte 5 minut, dokud se dobře nespojí.
- Vmíchejte vejce, dokud se rýže neobalí. Zvyšte teplotu na maximum a vmíchejte krabí maso, zelenou cibulku a koriandr. Pokračujte ve vaření 2 až 5 minut, dokud se krabí maso neprohřeje.
- Při podávání ozdobte okurkou a plátky limetky.