Levné kusy jako kozí a skopové maso vyžadují pomalé vaření v silném koření, aby změkly – tento pokrm je chuťovým zážitkem.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Vaření: 3 hodiny
- Počet porcí: 4 porce
Ingredience
- 1 velká cibule nakrájená nahrubo
- 10 stroužků česneku
- 100 g zázvoru, nasekaného
- 100 ml rostlinného oleje
- 2 nasekané chilli papričky
- malá hrst kari listů
- 3 snítky tymiánu
- 4 lžíce jemného kari
- 700 g skopové nebo kozí plece, nakrájené na kostky
- 400 g nakrájených rajčat
- 300 ml jehněčího nebo hovězího vývaru
- 410 g plechovky fazolí
- šťáva z ½ citronu
- malý svazek koriandru, nasekaný
- ohřátý roti (jamajský plochý chléb) a rýže k podávání
Postup
- Cibuli, česnek a zázvor vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte na pyré.
- Ve velké ohnivzdorné zapékací misce rozehřejte olej, přidejte cibulovou směs.
- Vařte 5 minut.
- Přidejte chilli papričky, kari listy, tymián, kari koření a 2 lžičky soli.
- Vařte 2-3 minuty, až se rozvoní.
- Skopové nebo kůzlečí maso vyklopte na pánev.
- Vařte 5 minut na středním plameni, dokud maso nezhnědne.
- Přidejte nakrájená rajčata a vývar.
- Zvyšte teplotu, přiveďte k varu a vařte 10 minut.
- Snižte teplotu, přikryjte a nechte 2,5 hodiny mírně vařit.
- Na posledních 30 minut vaření pokličku sundejte.
- Přidejte fazole, aby se prohřály.
- Po dalších 5 minutách odstavte z ohně.
- Přidejte citronovou šťávu a koriandr a dobře promíchejte.
- Podávejte s ohřátou roti a rýží.