Nejlepší recept na kozí kari

Hlavní jídlaJehněčí masoMaso
kozi-kari-3031543

Levné kusy jako kozí a skopové maso vyžadují pomalé vaření v silném koření, aby změkly – tento pokrm je chuťovým zážitkem.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Vaření: 3 hodiny
  • Počet porcí: 4 porce

Ingredience

  • 1 velká cibule nakrájená nahrubo
  • 10 stroužků česneku
  • 100 g zázvoru, nasekaného
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 2 nasekané chilli papričky
  • malá hrst kari listů
  • 3 snítky tymiánu
  • 4 lžíce jemného kari
  • 700 g skopové nebo kozí plece, nakrájené na kostky
  • 400 g nakrájených rajčat
  • 300 ml jehněčího nebo hovězího vývaru
  • 410 g plechovky fazolí
  • šťáva z ½ citronu
  • malý svazek koriandru, nasekaný
  • ohřátý roti (jamajský plochý chléb) a rýže k podávání

Postup

  1. Cibuli, česnek a zázvor vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte na pyré.
  2. Ve velké ohnivzdorné zapékací misce rozehřejte olej, přidejte cibulovou směs.
  3. Vařte 5 minut.
  4. Přidejte chilli papričky, kari listy, tymián, kari koření a 2 lžičky soli.
  5. Vařte 2-3 minuty, až se rozvoní.
  6. Skopové nebo kůzlečí maso vyklopte na pánev.
  7. Vařte 5 minut na středním plameni, dokud maso nezhnědne.
  8. Přidejte nakrájená rajčata a vývar.
  9. Zvyšte teplotu, přiveďte k varu a vařte 10 minut.
  10. Snižte teplotu, přikryjte a nechte 2,5 hodiny mírně vařit.
  11. Na posledních 30 minut vaření pokličku sundejte.
  12. Přidejte fazole, aby se prohřály.
  13. Po dalších 5 minutách odstavte z ohně.
  14. Přidejte citronovou šťávu a koriandr a dobře promíchejte.
  15. Podávejte s ohřátou roti a rýží.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang