Kotlíkový guláš s tofu

Veganské

Kotlíkový guláš je znám jako jídlo, které standardně obsahuje maso. Zde je recept na lehčí verzi – kotlíkový guláš s tofu. Díky výměně masa za uzené tofu toto jídlo nezatíží trávení a budete se po něm cítit lehce. Rozdíl v chuti téměř nepoznáte.

Recept na kotlíkový guláš s tofu lze použít ve více případech. Buď když nechcete použít maso, nebo jej zrovna nemáte k dispozici, nebo jako alternativu, když si sice chcete pochutnat na guláši, avšak zároveň chcete něco lehkého a zdravého.

Ingredience

  • 2 ks uzeného tofu
  • 0,5 l vody
  • 250 g rajčat
  • 150 g papriky trikolóra
  • 100 g cibule
  • 300 g brambor na kostičky
  • 10 g česneku
  • 30 g kečupu
  • olivový olej
  • 1/2 KL směsi koření na guláš
  • 1/2 KL sladké papriky
  • 1/2 KL majoránky
  • 1/2 KL kmínu
  • směs chilli
  • tymián
  • oregáno
  • škrob z nastrouhaného bramboru
  • sůl

Postup

  • Cibuli osmahneme na oleji, přidáme koření (paprika, směs na guláš, kmín, chili) spolu s bramborami, které v tomto základě orestujeme.
  • Podlijeme vodou nebo zeleninovým vývarem, brambory dusíme do poloměkka.
  • Přidáme uzené tofu nakrájené na kostičky, česnek, bylinky a necháme přejít varem.
  • Nakonec přidáme papriku a rajčata nakrájená na kostičky a ještě 5 minut podusíme.
  • Na závěr můžeme dochutit trochou rajského protlaku a podle potřeby zahustit škrobem z nastrouhaného bramboru.

Kategorie:

Veganské

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang