Milujete slavné čokoládové košíčky Reese’s? Připravte si tuto pochoutku snadno i doma. Jedná se o košíčky z čokolády plněné arašídovým máslem, které jsou tradiční cukrovinkou v USA. Dejte jim šanci i vy.

Všichni jsme někdy měli chuť na sladké, jindy na slané. Ale měli jste někdy chuť na obojí najednou? Někdy prostě potřebujete sladko-slanou dávku a můžete se spolehnout, že tyto čokoládové košíčky vám ji poskytnou.

Recept na čokoládové košíčky s arašídovým máslem

Tyto čokoládové košíčky s arašídovým máslem jsou perfektním pohoštěním po večeři nebo skvělým způsobem, jak dodat nádech požitkářství jakékoli zvláštní události. Jsou také zábavným pohoštěním, které můžete připravit doma s dětmi a které bude jistě hitem!

Ingredience

  • 1 šálek krémového arašídového másla
  • 1/2 šálku moučkového cukru
  • 4-4 a 1/2 lžičky změklého másla
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 šálky čokoládových peciček
  • 4 mléčné čokoládové tyčinky
  • Barevné posypky

Postup

  1. Smíchejte 1/2 hrnku arašídového másla, moučkový cukr, máslo a sůl dohladka.
  2. V mikrovlnné troubě rozpusťte čokoládové pecičky, tyčinky a zbývající arašídové máslo. Míchejte dohladka.
  3. Pomocí čajové lžičky čokoládové směsi nakapejte do papírem vyložených košíčků na mini muffiny. Do každého košíčku nakapejte malou lžičku směsi arašídového másla a navrch dejte další lžičku čokoládové směsi.
  4. V případě potřeby ozdobte posypem. Dejte do chladničky, dokud neztuhne.
  5. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Nepečené čokoládové košíčky – recept

Tyhle nepečené košíčky jsou ideální jako speciální halloweenská pochoutka nebo je můžete mít po ruce v mrazáku, když vás přepadne chuť na sladké.

TIP: Arašídové máslo můžete využít i při přípravě muffinů s kousky čokolády.

Ingredience na nepečené čokoládové košíčky

  • 3/4 hrnku rozdrcených grahamových sušenek
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 6 lžic másla
  • 250 g arašídového másla, buď krémového, nebo křupavého
  • 4 lžíce másla
  • 340 g polosladkých čokoládových lupínků

Postup na nepečené čokoládové košíčky

  1. Ve středně velké míse smíchejte grahamové sušenky a moučkový cukr, dokud se dobře nespojí. Odložte stranou.
  2. V odměrce vhodné do mikrovlnné trouby zahřívejte 6 lžic másla a arašídové máslo společně v mikrovlnné troubě po 15 sekundách, dokud se nerozpustí. Promíchejte, dokud se nespojí, a nalijte na směs grahamových sušenek. Pokračujte v míchání, dokud se dobře nespojí. Odstavte.
  3. Polovinu čokoládových lupínků rozpusťte se 2 lžícemi másla v misce vhodné do mikrovlnné trouby po 15 sekundách (pokaždé míchejte), dokud se čokoláda nerozpustí.
  4. Do formy na košíčky (mini nebo obyčejné podle toho, jak velké košíčky s arašídovým máslem chcete udělat – vznikne asi 36 mini košíčků nebo 18 plnohodnotných košíčků) vložte silikonové nebo papírové formičky na košíčky.
  5. Pomocí štětce „natřete“ každou košíčkovou vložku rozpuštěnou čokoládou. Dbejte na to, abyste rovnoměrně pokryli dno a polovinu výšky každého košíčku (pokud používáte „mini“ košíčky). Pokud používáte plnohodnotné košíčky, natřete je asi do ⅓ výšky každého košíčku.
  6. Čokoládu nemusíte natírat příliš hustě, stačí tak, aby pod ní nebylo vidět dno.
  7. Vložte do chladničky a nechte vychladnout asi 5 minut nebo dokud čokoláda neztuhne.
  8. Do každého mini košíčku vtlačte asi 1 čajovou lžičku směsi grahamových sušenek (u košíčků běžné velikosti asi 1 lžíci) a ujistěte se, že je vršek poněkud rovný (nemusí být dokonalý). Dbejte jen na to, abyste se nedostali nad místo, kde jste čokoládu na košíček „namalovali“.
  9. Do zbývající rozpuštěné čokolády v misce vhodné do mikrovlnné trouby přidejte zbývající čokoládové lupínky a rozpusťte je společně se zbývajícími 2 lžícemi másla (míchejte každých 15 sekund).
  10. Na každý košíček s arašídovým máslem naneste lžičkou trochu čokolády, dokud nebude arašídová náplň zcela pokryta (můžete lehce zatřepat nebo poklepat na košíčkovou formu, aby se čokoláda na náplň vyrovnala). Chcete, aby vrchní část košíčku s arašídovým máslem vypadala úplně rovně.
  11. Vložte do chladničky nebo chladného prostoru, dokud čokoláda neztuhne, a pak podávejte.
K čokoládovým košíčkům se arašídové máslo skvěle hodí.

Čokoládové košíčky – recept

Sladké a slané, tyto malé čokoládové karamelové košíčky jsou prostě neodolatelné a velice snadné.

Ingredience na čokoládové košíčky

  • 220 g hořké čokolády
  • ½ lžíce kokosového oleje
  • ¼ hrnku krému dulce de leche (můžete nahradit karamelovým kondenzovaným mlékem)
  • Mořská sůl

Postup na čokoládové košíčky

  1. Vyložte mini muffinovou formu papírovými košíčky. Dulce de leche, nebo kondenzované mléko dejte do zdobicího sáčku.
  2. Vložte nasekanou čokoládu a kokosový olej do misky vhodné do mikrovlnky.
  3. V mikrovlnné troubě ohřívejte 30 sekund při 50% výkonu. Poté dobře promíchejte a vraťte zpět na 15 sekund při 50% výkonu.
  4. Dobře promíchejte a pokračujte v mikrovlnném ohřevu v 15 sekundových intervalech při 50% výkonu, dokud se čokoláda úplně nerozpustí, a mezi tím dobře promíchejte.
  5. Rozpuštěnou čokoládu dejte do zdobicího sáčku nebo pomocí lžičky nalijte do každého košíčku asi 1 lžíci čokolády.
  6. Poté do každého košíčku přímo uprostřed vložte asi 1 lžičku dulce de leche.
  7. Navrch nalijte zbývající rozpuštěnou čokoládu, aby byla náplň zakrytá. Poklepáním formy na muffiny o kuchyňskou linku uhlaďte povrch.
  8. Nechte čokoládu ztuhnout při pokojové teplotě alespoň 30 minut, nebo dokud úplně neztuhne.
  9. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě až 1 týden při pokojové teplotě.

Nejlepší plněné košíčky – recept

Z čokoládových lanýžů můžete vytvořit nehorázně dobré vrstvené košíčky z čokolády a arašídového másla.

Ingredience na nejlepší plněné košíčky

Na korpus

  • 75 g hladké mouky
  • 30 g kakaového prášku
  • 45 g krystalového cukru
  • 90 g másla nakrájeného na kousky a pokojové teploty

Lanýžová vrstva a poleva

  • 180 g hořké čokolády, nasekané na kousky
  • 95 g arašídového másla
  • 1 lžíce (20 ml) kukuřičného sirupu
  • nasekané arašídy, na ozdobu

Arašídová náplň

  • 75 g bílé čokolády, nasekané
  • 75 ml smetany ke šlehání
  • 95 g arašídového másla
  • 45 g másla, při pokojové teplotě
  • 100 g moučkového cukru, prosátého
  • ¼ lžičky soli

Postup na nejlepší plněné košíčky

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.
  2. Do velké mísy prosejte mouku, kakaový prášek a cukr. Přidejte máslo a pomocí nože ho sekejte tak dlouho, dokud nebudou vidět žádné velké kousky (směs však bude hrubá a nespojí se).
  3. Směs rozdělte do formiček na muffiny a dnem sklenice namočené v mouce stlačte dno (nebojte se, že to bude vypadat drsně, dno se po upečení vyrovná). Pečte 12 minut a poté nechte zcela vychladnout na mřížce.
  4. Na lanýžovou vrstvu dejte čokoládu, arašídové máslo a kukuřičný sirup do kovové misky nad hrnec s mírně vroucí vodou a míchejte, dokud se nerozpustí.
  5. Odměřte necelou polovinu (celkem je to asi 250 ml) a nalijte trochu do každého košíčku na muffiny, přičemž košíčky otáčejte, aby se dno pokrylo. Zbytek lanýžové směsi dejte stranou na polevu.
  6. Na arašídovou náplň dejte bílou čokoládu a smetanu do malé misky nad hrnec se sotva vroucí vodou a jemně míchejte, dokud nevznikne hladká hmota. Odstavte.
  7. Ručně vyšlehejte arašídové máslo a máslo do hladka a vmíchejte rozpuštěnou bílou čokoládu. Přidáme moučkový cukr a sůl a mícháme do hladka.
  8. Vložte tuto směs do zdobicího sáčku opatřeného obyčejnou špičkou a náplň vytlačte do každého košíčku. V případě potřeby náplň rozetřete, aby se vyrovnala.
  9. Na vrchní část košíčků nalijte na každý košíček zbývající lanýžovou směs (pokud ztuhla, můžete ji znovu rozpustit v misce nad vroucí vodou) a košíčky zatočte, aby poleva pokryla vrstvu arašídového másla.
  10. Povrch každého košíčku posypte trochou nasekaných arašídů a poté nechte ztuhnout v chladu. Po ztuhnutí lze košíčky skladovat při pokojové teplotě.
Připravit polevu z arašídového másla není nic složitého.

Muffiny s arašídovým máslem – recept

Domácí čokoládové muffiny plněné snadnou domácí pěnou z arašídového másla jsou vítaným pohoštěním k snídani, pozdní snídani a (pokud máte štěstí a zbyde vám něco) nebo k dezertu.

Ingredience na muffiny s arašídovým máslem

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 3/4 hrnku neslazeného kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 hrnek hnědého cukru
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 1/4 hrnku plnotučného mléka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 hrnek zakysané smetany
  • 1 a 1/2 hrnku mini čokoládových lupínků + 1/2 hrnku mini čokoládových lupínků

Na arašídovou pěnu

  • 1 hrnek smetany ke šlehání
  • 1/2 hrnku práškového cukru
  • 1/2 hrnku hladkého arašídového másla

Postup na muffiny s arašídovým máslem

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Ve velké míse prošlehejte mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a sůl. Odložte stranou.
  3. V míse mixéru smíchejte hnědý cukr, vejce a olej. Smíchejte dohladka.
  4. Přišlehejte mléko a vanilkový extrakt.
  5. Pomalu přidávejte moučnou směs a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  6. Vmíchejte zakysanou smetanu. Míchejte, dokud se nevstřebá, ale nepřehánějte to s mícháním.
  7. Ručně vmíchejte 1 a 1/2 šálku mini čokoládových lupínků.
  8. Velkou formu na muffiny vyložte košíčky nebo ji nastříkejte sprejem na pečení.
  9. Velké košíčky na muffiny naplňte do 3/4.
  10. Pečte 20 minut při teplotě 180 °C. Vyjměte a nechte muffiny vychladnout na mřížce.
  11. Jakmile muffiny vychladnou, začněte s přípravou arašídové pěny.
  12. V míse stojanového mixéru smíchejte smetanu a moučkový cukr.
  13. Několik minut mixujte na střední rychlost, dokud krém nezačne houstnout.
  14. Přidejte arašídové máslo a mixujte na středně vysoké rychlosti, dokud pěna nezhoustne.
  15. Pěnou z arašídového másla naplňte zdobicí sáček.
  16. Do horní části každého muffinu opatrně malým nožem vyřízněte otvor.
  17. Do středů muffinů vmáčkněte arašídovou pěnu.
  18. Pěnu posypeme mini čokoládovými lupínky.
Krémové arašídové máslo je výborná náplň čokoládových muffinů.

Recept na výborné zdravé sladké košíčky

Zdravé proteinové košíčky s arašídovým máslem jsou snadnou a chutnou svačinkou, která uspokojí váš mlsný jazýček bez pocitu viny. Jedná se o pochoutku s vysokým obsahem bílkovin, bez přidaného cukru, veganskou a bezlepkovou, díky které budete muset často chodit do kuchyně.

Ingredience na výborné zdravé sladké košíčky

  • 280 g hořké čokolády
  • 1 a 1/2 lžíce kokosového oleje
  • 1/2 hrnku arašídového másla
  • 1/3 hrnku proteinového prášku
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • drcená mořská sůl

Postup na výborné zdravé sladké košíčky

  1. Formu na muffiny vyložte 12 muffinovými košíčky.
  2. Do misky vhodné do mikrovlnné trouby dejte čokoládu a kokosový olej. V mikrovlnné troubě ohřívejte v 30 sekundových intervalech, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Mezi jednotlivými intervaly dobře promíchejte.
  3. Do každého košíčku na muffiny přidejte 2 lžíce rozpuštěné čokolády. Formu na muffiny vložte na 10 minut do chladničky, dokud čokoláda neztuhne.
  4. V misce smíchejte arašídové máslo, proteinový prášek, javorový sirup a sůl. Jakmile první vrstva čokolády ztuhne, vyjměte formu na muffiny z lednice a do každého muffinového košíčku rozdělte asi 1-2 lžičky náplně z arašídového másla.
  5. Na každý košíček dejte lžičku zbývající čokolády a bohatě posypte drcenou mořskou solí. Vložte formu na muffiny zpět do chladničky na 15 minut, dokud horní vrstva neztuhne.

Recept na burákové máslo

Naučte se, jak vyrobit úžasné domácí arašídové máslo. Je super hladké, krémové a plné bohaté arašídové chuti. Budete ho chtít jíst plnými lžícemi.

Ingredience na burákové máslo

  • 3 hrnky pražených, solených nebo nesolených arašídů
  • mořská sůl podle chuti (pouze pokud používáte nesolené arašídy)

Postup na burákové máslo

  1. Vložte arašídy do středně velkého kuchyňského robotu a zpracovávejte je do velmi hladké konzistence, přičemž každých 30 sekund až 1 minutu přerušujte práci, abyste podle potřeby oškrábali stěny mísy a dali motoru kuchyňského robotu pauzu.
  2. Směs bude zpočátku kouskovitá. Pak zhoustne do kuličky a nakonec bude krémová a hladká. Celý proces by měl trvat asi 8 až 10 minut.

Recepty s čokoládou a arašídovým máslem jsou sázka na jistotu. Ať už se jedná o nepečené košíčky, klasické muffiny s krémovou arašídovou náplní nebo dokonce cupcakes s polevou z arašídového másla, vždy máte úspěch zaručen. Až budete příště připravovat oslavu, zkuste se inspirovat některým z našich receptů.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang