Recept na korpus z grahamových sušenek

DezertyDezerty, zákusky a poháryDortyKoláče a buchty
korpus-z-grahamovych-susenek

Tento recept na domácí grahamovou krustu je hotový rychle. Je to skvělý základ pro krémové koláče, tvarohové dorty, pekanový koláč a všechny ostatní dezerty, které používají korpus z grahamových sušenek.

Ingredience

  • 12 obdélníkových grahamových sušenek (asi 170 g), rozlámaných na kousky
  • 8 lžic másla, rozpuštěného
  • 2 lžíce cukru
  • 1/8 lžičky soli

Volitelně:

  • 2 lžičky jemně nastrouhané citronové nebo pomerančové kůry
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Pokud pečete kůrku, předehřejte troubu na 175 °c. Rošt umístěte do střední polohy.
  2. V kuchyňském robotu rozemelte grahamové sušenky na jemno.
  3. Vložte rozdrcené grahamové sušenky do silného plastového sáčku. Sáček uzavřete a přejeďte válečkem, abyste grahamové sušenky rozdrtili na jemnou drť.
  4. Do kuchyňského robotu přidejte máslo, cukr, sůl a případně pomerančovou kůru a vanilku (pokud používáte). Mixujte, dokud se nespojí.
  5. Drobky rovnoměrně rozprostřete na dno koláčové formy. Prsty ji vtlačte do boků formy po celém obvodu a poté na dno formy.
  6. Pokud ho chcete použít okamžitě a/nebo ho plníte něčím, co není třeba péct, nemusíte kůrku nejprve péct.
  7. Místo toho dejte korpus na 15 minut do mrazáku, aby máslo ztuhlo. Vyjměte ho a naplňte dle potřeby.
  8. Pokud chcete tuto kůrku před plněním upéct kvůli opečené chuti, vložte ji na 10 minut do středu předehřáté trouby nebo dokud okraje lehce nezhnědnou.
  9. Koláčovou formu postavte na mřížku, aby vychladla na pokojovou teplotu. Vychladlý korpus nyní můžete použít.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang