Tato korejskou BBQ omáčka je vhodná pro všechny, kteří nemají rádi obyčejnou BBQ. Tuto omáčku můžete přidat k jakémukoli druhu vepřových žebírek.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 10 minut
- Počet porcí: 4 porce
Ingredience
- 1 šálek sójové omáčky
- ¾ šálku tmavého hnědého cukru
- 2 lžíce mletého česneku
- 1 lžíce rýžového vinného octa
- 1 lžíce chilli-česnekové omáčky
- 1 a ½ lžičky mletého černého pepře
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžička asijského sezamového oleje
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce vody
Postup
- V hrnci smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, česnek, rýžový ocet, chilli-česnekovou omáčku, pepř, zázvor a sezamový olej.
- Přiveďte k varu.
- V malé misce šlehejte kukuřičný škrob s vodou, dokud se kukuřičný škrob nerozpustí.
- Vlijte ho do vroucí sójové omáčky.
- Snižte teplotu na středně nízkou a vařte, dokud omáčka nezhoustne, 3 až 5 minut.