V tomto vynikajícím koláči se dokonale mísí chuť pekanových ořechů, skořice, vanilky a cukru.
Příprava
- Příprava: 2 hodiny 30 minut
- Vaření: 50 minut
Ingredience na koláč
- 1 balení křehkého těsta
- 1 velké vejce
Ingredience na náplň
- 2 a 1/2 šálku (250 g) vyloupaných pekanových ořechů
- 3 velká vejce
- 1 šálek tmavého kukuřičného sirupu
- 1/2 šálku světlého nebo tmavého hnědého cukru
- 1 a 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu
- 1/4 šálku másla, rozpuštěného a mírně vychlazeného
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mleté skořice
Postup
- Vychlazený koláčový korpus rozválejte na lehce pomoučeném povrchu do kruhu. Těsto vložte do vhodné kruhové koláčové formy. Okraje potřete vajíčkem. Rozpalte troubu na 177 °C.
- Pekanové ořechy nasekejte velmi nahrubo – některé vcelku, jiné lehce nasekané. Ořechy rovnoměrně rozprostřete do koláčové formy.
- Ve velké míse vyšlehejte vejce, kukuřičný sirup, hnědý cukr, vanilku, rozpuštěné máslo, sůl a skořici, dokud se nespojí. Nalijte na pekanové ořechy.
- Koláč pečte 50-55 minut nebo dokud povrch lehce nezhnědne. Po prvních 20 minutách pečení položte na koláč alobal, aby okraje příliš rychle nezhnědly.
- Hotový koláč vyjměte z trouby a položte na drátěnou mřížku, aby zcela vychladl. Náplň koláče se při chladnutí usadí.
- Koláč nakrájejte a podávejte teplý nebo při pokojové teplotě.