Recept na nejlepší koláč Angel Food Cake

DezertyDezerty, zákusky a poháryKoláče a buchtyMoučníky
kolac-angel-food-cake

Lehoučký a nadýchaný koláč připomínající naši bábovku doporučujeme podávat s čerstvým ovocem, případně šlehačkou a čokoládou. Pečte v kulaté formě, která má uprostřed otvor jako forma na bábovku.

Ingredience

  • 9 bílků z velkých vajec pokojové teploty
  • 1 a 1/2 hrnku cukru
  • 1 hrnek mouky
  • 1 a 1/4 lžičky vinného kamene
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky mandlového extraktu
  • 1/4 lžičky soli

Postup

  1. Dvakrát prosejte 1/2 hrnku cukru a mouku a dejte stranou.
  2. Předehřejte troubu na 175 °C.
  3. Do bílků přidejte vinný kámen, extrakty a sůl a šlehejte při střední rychlosti, dokud se nevytvoří měkké špičky. Postupně přidávejte zbývající cukr, asi po 2 lžících, a šlehejte na vysoké obrátky, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
  4. Postupně po menších dávkách vmíchejte směs mouky a cukru.
  5. Opatrně lžící vložte do nevymazané formy. Těsto prořízněte nožem, abyste odstranili vzduchové kapsy. Pečte, dokud lehce nezhnědne a celý povrch se zdá být suchý, 35-40 minut.
  6. Okamžitě formu obraťte a nechte ji zcela vychladnout, asi 1 hodinu.
  7. Přejeďte nožem po stranách a uprostřed formy a koláč přendejte na servírovací talíř.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang