Tyto kuličky jsou tradiční součástí silvestrovského pohoštění v anglicky mluvících zemích. Zkuste je letos i vy.
Ingredience
- 500 g libového mletého hovězího masa
- ½ hrnku strouhanky
- 3 lžíce mleté cibule
- 2 lžíce vody
- 1 velké vejce
- 1 sklenička brusinkové marmelády
- ¾ hrnku chilli omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 a ½ lžičky citronové šťávy
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso, strouhanku, cibuli, vodu a vejce. Vytvarujte malé karbanátky a naaranžujte je na nepřilnavý plech.
- Pečte v předehřáté troubě 20 až 25 minut, jednou otočte.
- Brusinkovou marmeládu, chilli omáčku, hnědý cukr a citronovou šťávu smíchejte ve velkém hrnci na mírném ohni dohladka.
- Přidejte masové kuličky a před podáváním nechte v omáčce alespoň 1 hodinu.