Nenechte se zmást názvem – tyto lahodné koktejlové klobásky nemusíte servírovat jen k snídani, ale třeba také na skvělé párty. Namísto koktejlových klobásek můžete použít třeba i nakrájenou zapečenou vinnou klobásu.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkem: 40 minut
Ingredience
- 1 kg koktejlových klobásek nebo párečků
- 2 lžíce sezamového oleje
- 160 g medu
- 2 lžíce sojové omáčky
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C. Oddělte klobásy, pokud jsou spojené, a naaranžujte je do velkého mělkého pekáče.
- Rozšlehejte olej, med a sójovou omáčku a nalijte je na klobásy, poté rukama nebo několika špachtlemi vše v pekáči přemístěte tak, aby byly všechny klobásy obalené ve směsi.
- Opékejte je 25 až 30 minut, v polovině pečení krátce promíchejte.
- Vyjměte je z trouby, položte na servírovací talíř a podávejte.