V italské margaritě se používá amaretto, které tento klasický koktejl vylepšuje. Když použijete šťávu z červených pomerančů, bude mít i poutavou zářivou barvu.
Ingredience
- 4 lžíce tequily blanco nebo reposado
- 3 lžíce čerstvě vymačkané pomerančové šťávy nebo šťávy z krvavých pomerančů
- 2 lžíce amaretta
- 1 lžíce limetkové šťávy
- Kostky ledu
- Sůl na okraj skleničky
- Klínek limetky na ozdobu
Postup
- Připravte si skleničky. Do limetkového klínku vyřízněte zářez a limetkou přejeďte po okraji sklenice. Okraje ponořte do talířku se solí.
- Všechny ingredience vložte do koktejlového šejkru se 4 kostkami ledu a protřepejte, dokud se vše nevychladí.
- Margaritu přelijte do sklenice se slaným okrajem. Sklenici naplňte ledem a podávejte.