Sezóna broskví je tu. Přemýšlíte, co s nimi? Připravte si lahodný a osvěžující koktejl bellini z broskvového pyré a šumivého Prosecca.
Ingredience
- 4 středně velké zralé broskve, případně několik plátků broskví na ozdobu
- 1 láhev vychlazeného Prosecca
Postup
- Nejprve připravte broskvové pyré: Oloupejte broskve, rozkrojte je napůl a vyjměte pecky. Rozpůlené broskve vložte do mixéru nebo kuchyňského robotu a mixujte, dokud nebude pyré zcela hladké. Broskvové pyré je nejlepší podávat vychlazené, proto ho dejte alespoň na 30 minut vychladit do lednice.
- Až budete připraveni k podávání, nalijte ¼ šálku vychlazeného broskvového pyré do sklenice na šampaňské. Přilijte vychlazené Prosecco a dávejte pozor, abyste sklenici nepřeplnili. Jemně promíchejte lžičkou, aby se vše spojilo.
- Nápoj dolijte dalším šplíchnutím Prosecca a podle potřeby ozdobte plátkem broskve. Podávejte ihned.